Én nagyon szeretem a műzlit, különösen reggelire, de sajnos a gluténmentes műzlik eszméletlen drágák... Ezért én ezt is saját magamnak készítem el. A gluténmentes natúr kukoricapehely elfogadható áron beszerezhető, melyhez ízlés szerint keverhetünk lenmagpelyhet, tökmagot, napraforgó magot, mogyorót, amarantpelyhet, mazsolát, egyéb aszalt gyümölcsöket és még sokminden mást. Persze ügyeljünk arra, hogy a termékek garantáltan gluténmentesek legyenek!! Aki szereti a kókuszt az egy pici kókuszreszeléket is tehet hozzá. Egyszerre akár egy nagyobb adagot is be lehet keverni, hogy később ne kelljen vele bajlódni és kéznél legyen. Szerintem isteni finom, sokkal olcsóbb mint a készen kapható és így mindenki saját ínyére való müzlit készíthet otthon.
Készítsünk müzlit olcsón, házilag!
2014.03.08 15:17Egy könnyed ebéd.
2014.03.08 15:16A gluténmentes életmódban nagyon fontos dolog, hogy a lehető legtöbb zöldséget illesszük be a táplálkozásunkba. A brokkolis rizses csirkemell a brokkoli felhasználásának csak egy variációja a sok közül.
Elkészítés: A csirkemellből pörköltet készítünk. Én a pörköltbe paradicsomot is szoktam tenni (vagy egész paradicsomot aprítok fel a fagyasztóból, vagy paradicsomlét öntök alá), ettől sokkal finomabb lesz az íze. Emellett házi készítésű delikáttal ízesítem, aminek a receptjét a bejegyzések között olvashatjátok. Amíg a pörkölt rotyog elkészíthetjük a brokkolis rizst. Egy bögre rizst beleöntünk egy nagyobb kerek jénai tálban, majd ráöntünk dupla mennyiségű (2 bögre) vizet. Ha friss brokkolit használunk akkor azt megpucolás és felaprítás után, a fagyasztottat egyből beletesszük a rizshez. Házi delikáttal, darál pritaminpaprikával és sóval ízesítjük, majd mikrosütőben maximális fokozaton kb.15-20 percig főzzük (közben néha megkeverjük!). Ha már majdnem kész akkor a mikrot kikapcsoljuk, a jénai tetejét ráhelyezzük és még kb. 10 percig hagyjuk a kikapcsolt mikróban párolódni. Ha elkészült a csirke és a brokkolis rizs akkor a kettőt összekeverjük és már tálalhatjuk is!
Első siker a cukrászkodásban!
2014.03.08 15:15Sok sok próbálkozás után sikerült olyan édességet csinálnom, amit akár vendégeknek is fel merek tálalni. Ez pedig a a csokis palacsintatorta.
Elkészítés: Kukoricalisztből hagyományos palacsinta tésztát készítünk (az arányok olyanok mint egy rendes palacsintánál). Ezt a tésztát hagyományos módon kisütjük, arra viszont ügyelni kell, hogy a kukoricaliszt nagyon künnyen leülepszik, ezért a folyékony tésztát minden egyes kisütött palacsinta után fel kell keverni. Miután a palacsintákat kisütöttük, gluténmentes pudingporból (pl. Haas márkájú) pudingot főzünk a csomagoláson található recept alapján. (Ha a puding készítéséhez laktózmentes tejet vagy édeszítőszert használunk akkor laktózintoleranciások és cukorbetegek is fogyaszthatják.) Az elkészült pudingot kevergetve langyosra hűtjük (de még folyós maradjon), majd megkenünk vele egy palacsintát, amire ráhelyezzük a következőt. Ezt szintén megkenünk pudinggal és így tovább. Mint egy tortában a piskótalapokat úgy rétegezzük egymásra a palacsintákat, közöttük a csokipuding rétegekkel. A legfelső palacsintát is megkenjük pudinggal, majd a tetejét meghintjük kakaóporral és cukorral vagy édesítőszerrel. Ezt követően hűtőbe rakjuk a tortácskánkat legalább 2 órára, de célszerűbb egy egész éjszakára hűtőben hagyni, hogy a puding kellően megdermedjen és ne follyon szét. Így lehet majd belőle szép tortaszeleteket vágni a tálaláshoz.
Első bejegyzés
2014.03.08 15:08Ma elindítottam az új blogom, amellyel remélem sokaknak tudok segíteni! Mindekinek sok sikert kívánok a konyhában!