Ha valaki olyan tortára vágyik mint az "igazi" akkor ezt feltétlenül próbálja ki! Isteni finom, mutatós, cukor, tej és gluténmentes édesség. Szülinapi tortának is ideális, a tortarendelési ár töredékéért.
Hozzávalók:
piskótához: 2x4 ek. naturbit liszt, 2x2 tojás, 2x4 ek. víz, 2x4 ek. édesítőszer, 2x fél tk. sütőpor
krémhez: 500 ml cukormentes Hulala cukrászhab, 2-3 ek. édesítőszer (ízlés szerint), 3 db közepes méretű banán, zöld ételfesték
Elkészítés: 2 piskótát sütünk a megadott hozzávalókból (2db 2tojásos piskóta). Az egyiket egy kisméretű, inox keverőtálba sütjük meg, ami a teteje lesz a tortának (félgömbforma), a másikat pedig egy kicsi, négyszögletes serpenyőbe sütjük, majd kivágunk belőle egy körformát, kicsit nagyobbat, mint az inox tálunkban sült piskóta. Ezeket, ha egymásra helyezzük, akkor szép félgömbformát fogunk kapni. A torta 3 réteges lesz, mert az inox keverőtálban sütött piskótát vízszintesen óvatosan, nagyon éles késsel kettévágjuk. A legnagyobb kör lesz a torta alapja, amit megkenünk felvert hulala habbal, majd megrakjuk banánnal, majd a banánra is hulala habot teszünk. Erre jön a második réteg piskóta, majd megint hulala hab, banán, hulala hab és a legkisebb körpiskótánk, ami a torta teteje lesz. A maradék habba zöld ételfestéket keverünk és a tortát kívülről bevonjuk. Saját ízlésünk szerint díszíthetjük tortát.
Fontos, hogy a hulala habot nagyon kemény habbá verjük fel, ez eltarthat egy darabig, de legyünk türelemmel. Ha a torta kész hűtőbe tesszük és a hab szépen megszilárdul majd, nem esik össze.