Egyszerűen gluténmentes!

Császármorzsa

2014.09.29 18:47

Most a császármorzsa receptjét gluténmentesítettem, egy pici módosítással persze! Nagyon finom és laktató édesség. Igen kalóriadús sajnos, mégy úgy is, hogy zsírszegény tejjel és édesítővel készítettem, de egy kis adag azért mindig belefér! :)

Hozzávalók (kb. 4 kisebb adaghoz): 100g kukoricadara, 8g fehér rizsliszt (ilyen kevés kell csak!), fél teáskanál só, 2,5 dl laktózmentes tej, 3 tojás, 6 evőkanál édesítőszer, fél citrom reszelt héja, 1 teáskanál vanília aroma.

Elkészítés: A kulkoricadarát és a lisztet összekeverjük, hozzáöntjük a tejet és csomómentesre eldolgozzuk. Hozzáadjuk a citromhéjat, a vaníliaaromát és a sót, majd 1 órán át állni hagyjuk (ezalatt kicsit megdagad a dara). Ezt követően a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját az édesítővel, a fehérjét pedig simán, habosra keverjük (a fehérjét habverővel!) Először a sárgáját majd a fehérjét is hozzáadjuk a tejes masszához és egy habos híg pacsintatészta szerű masszát kapunk, ha türelmesen kevergetjük amíg sima nem lesz. Ezt a masszát egy nagy serpenyőben felolvasztott vajon (kb. egy diónyi nagyságú) sütjük. Ha az eggyik oldal megpirult akkor megforgatjuk, a megsült részeket szétnyomkodjuk. Majd a még át nem sült részeket is szépen megpirítjuk. Tálalhatjuk lekvárral, porcukorral, fahéjjal, befőttel, tejszínhabbal, vagy ki mivel szereti!