A piskótatekercs egy olyan édesség amit mindenki szeret. Miért kellene kétféle édességet csinálni ha valaki lisztérzékeny a családban? Ez az édesség nagyon finom, mindenkinek ízleni fog, egyszerűen elkészíthető és olcsó!

Hozzávalók: Piskótához: 6 tojás, 10 csapott evőkanál cukor vagy édesítőszer, 10 evőkanál rizsliszt, 2 evőkanál étkezési keményítő, fél csomag sütőpor, 6 evőkanál hideg víz, Krémhez: 250g margarin, 1 csomag vaniliás pudingpor, 2 evőkanál natúr kakaópor, 6 csapott evőkanál cukor vagy édesítőszer, 4 dl tej
Elkészítés: A piskótát hagyományos módon készítjük el. A lisztet, az étkezési keményítőt és a sütőport alaposan összekeverjük, hogy ne maradjon csomós a keményítő miatt (ez lesz a száraz összetevőnk). A 6 tojás sárgáját és fehérjét szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük az édesítőszerrel jó habosra. A fehérjét habverővel felverjük (minnél keményebb a hab annál jobb). A száraz összetevőtek amiket korábban összekevertünk beletesszük a sárgájához, elkeverjük, majd a végén beleforgatjuk a tojásfehérje felvert habját. A masszánkat kivajazott kilisztezett tepsibe öntjük, majd 200 fokon kb. 20 percig sütjük.
A megsült piskótánkat egy tiszta konyharuhára kiborítjuk, majd így forrón feltekerjük a konyharuha segítségével. A piskóta kicsit törni fog, de nem baj, mert a töréseket a krém úgy is el fogja majd fedni. így feltekert állapotban hűlni hagyjuk a piskótát.
Ezalatt a krémhez feltesszük melegedni a tej felét egy lábasban. A pudingport, a kakót és az édesítőt összekeverjük, majd a tej másik felével csomómentesre keverjük. Ha a tej megmelegedett, a kakós masszát beletöltjük a lábasba és folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Mikor már sűrű, beleolvasztjuk a margarint, kicsit összerottyantjuk és kész. Ezt is hűlni hagyjuk, hogy még sűrűsödjön. Közben néha megkeverhetjük (legyünk türelemmel, mert fontos, hogy jól kihűljön a krém, különben kifolyik és nem lehet a piskótába kenni rendesen). A kihűlt krémet az óvatosan kitekert piskótába kenjük, majd újból feltekerjük. A kimaradt krémmel bekenjük kívűlről is a süteményt, így elfedhetjük vele az esetleges hibákat :)
Fogyasztás előtt mindenképpen tegyük a sütit legalább 2-3 órára hűtőbe, hogy a krém megszilárduljon!