Egyszerűen gluténmentes!

Fahéjas capuccino

2014.05.11 17:24

Aki glutén és/vagy laktózérzékeny, annak sem kell lemondania egy finom capuccinoról! Íme egy isteni, otthon is könnyen elkészíthető finomság!

Elkészítés (2 adag): Egy két személyes kávéfőzővel (sima kotyogóval, vagy kávégéppel) kávét főzünk úgy, hogy amikor megtöltjük a kávéfőzőt kávéval, a darált kávé közé egy vékony fahéjréteget szórunk (ez kb. egy fél mokkáskanálnyi fahéj). Ha így főzzük le a kávét akkor finom fahéj aromájú lesz a fekete kávé. Ez azért jobb így, mintha simán fahéjat kevernénk a már lefőzött kávéba, mert intenzívebb a fahéj íze, és nem fog az őrölt fahéj úszkálni a kávénkban (a fahéj ugyanis nem oldódik fel benne). Ezután, kb. 3 dl laktózmentes tejet megmelegítünk, majd széttültjük két csészébe és tejhabosítóval felhabosítjuk (tejhabosítót a 100Ft-os boltban már 300Ft-ért lehet venni). Ebbe a meleg, habos tejbe beletöltjük a kávét, majd megszórjuk a tetejét fahéjjal és már kész is! Az ínyencek tehetnek a pohár aljára pár szem mazsolát is.