Ha gyümölcsszezon akkor gyümölcsleves! Én fura teremtés vagyok ugyanis melegen szeretem a gyümölcslevest. Ha kihül akkor is megmelegítem evés előtt. De természetesen mindenki olyan hőfokon fogyasztja amilyenen szereti.
Hozzávalók (2 főre): 1 nagy szem alma, egy kisebb üveg meggy befőtt (vagy két marék friss), kb 1,5-2 dl laktózmentes tej, 1 evőkanál gluténmentes (pl. Haas) pudingpor (tuttifrutti ízű vagy vaníliás), édesítőszer ízlés szerint, egy csipet só.
Elkészítés: Az almát megpucoljuk, kis kockákra vágjuk, majd feltesszük annyi vízben főzni, hogy ellepje (kb. 10 perc alatt megpuhul). Ezután hozzá adjuk a befőtt meggyet (én kb. 1 dl megylvet is töltöttem hozzá a befőtt levéből), aztán hozzáadjuk a tejet és felforraljuk. Ha friss meggyből készítjük akkor azt is az almával együtt főzzök kb. 10 percig az elején. Ezután megkóstoljuk, ha nem elég édes még édesítjük és teszünk bele egy csipet sót (mert ugyebár minden édes ételbe kell egy pici só, hogy kijöjjenek az ízek). Ezután egy pici hideg tejjel csomómentesre keverjük a pudingport, majd hozzáöntjük a forró leveshez. Ezzel már csak annyi ideig főzzük, amíg be nem sűrűsödik (ez kb. 5 perc).