Ha gluténmentes étrendről van szó akkor a hús krumplival egy alap fogásnak számít. Itt egy ötlet, hogy hogyan dobjuk fel az eddigi esetleg már unalmassá vált receptjeinket.
Hozzávalók 4 személyre: 4 kisebb pulykacomb (lehet szárny is, csak az zsírosabb), 1 kg krumpli, 4 közepes gerezd fokhagyma, olaj/zsír, só, 3 csipet kakukkfű, 2 kis csipet rozmaring (nagyon erős az íze, ezért vigyázzunk az adagolással), pici őrölt pirospaprika
Elkészítés: Egy nagyobb tepsi aljába olajat/zsírt öntünk (egy vékony rétegben legyen az alján). Megsózzuk a tepsi alját, majd beletesszük a pulykacombokat. Fokhagyma nyomóval rányomjuk a húsra a fokhagymát, megszórjuk a fűszerekkel (só, rozmaring, kakukkfű, paprika), kb egy csésze vizet töltünk rá, majd alufóliával lefedjük. 200 fokon sütjük a sütőben kb 1,5-2 órán át. Közben náha kivesszük és a levével meglocsoljuk a húsokat. Ha nem elég sós akkor sózzuk, ha kevés a víz alatta akkor azt pótoljuk. Akkor lesz jól átsülve a hús, ha a villa már a csont mellett is könnyen belemegy a húsba. Ha a hús puha akkor kivesszük a tepsiből egy tányéra. A felszeletelt krumplit beletesszük a tepsibe (én fél-karikákra szoktam szeletelni), megsózzuk, töltünk rá egy kis vizet és fólia nélkül betesszük a sütőbe sülni. Ha a teteje megpirult, kivesszük és megkeverjük a krumplit, majd tovább pirítjuk. Ha már majdnem kész a krumpli, ráhelyezzük a húsokat és együtt pirítjuk amíg szép ropogós nem lesz a hús bőre.