A kevert tészták nagyon gyorsan elkészíthetőek és nagyon finomak, ezért kikísérleteztem egy receptet, hogy bármikor hipp-hopp össze tudjak ütni egy süteményt.
Hozzávalók:
8 ek. Naturbit liszt
4 ek. kukorica liszt
4 ek. amarantpehely
3ek. lenmagpehely
3 ek. cirokliszt
10 db pötty édesítő (összeporítva)+2 ek. porédesítő vagy gyümölcscukor
2 db tojás
125g olvasztott margarin
2 dl laktózmentes tej
1 mk. fahéj
1/3 csomag sütőpor
1 csipet szódabikarbóna
tetejére gyümölcs: szeder/málna/meggy/alma/szilva….stb. (lehet fagyasztott gyümölcs is, amit fagyottan tegyünk a massza tetejére)
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat jól elkeverjük, hogy homogénen összekeveredjenek. Majd hozzáütjük a két tojást, beletesszük az olvasztott margarint és habverővel folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá a tejet. Amikor összekeveredett a tészta és egy sűrű masszát kaptunk, akkor még kb.5 percig verjük, hogy jó habos legyen. Sütőpapírral bélelt formába öntjük a masszát, majd a tetejére rátesszük a gyümölcsöt tetszés szerint.