Egyszerűen gluténmentes!

Kevert tésztás gyümölcsös süti

2015.08.26 18:34

A kevert tészták nagyon gyorsan elkészíthetőek és nagyon finomak, ezért kikísérleteztem egy receptet, hogy bármikor hipp-hopp össze tudjak ütni egy süteményt.

Hozzávalók:

8 ek. Naturbit liszt

4 ek. kukorica liszt

4 ek. amarantpehely

3ek. lenmagpehely

3 ek. cirokliszt

10 db pötty édesítő (összeporítva)+2 ek. porédesítő vagy gyümölcscukor

2 db tojás

125g olvasztott margarin

2 dl laktózmentes tej

1 mk. fahéj

1/3 csomag sütőpor

1 csipet szódabikarbóna

tetejére gyümölcs: szeder/málna/meggy/alma/szilva….stb. (lehet fagyasztott gyümölcs is, amit fagyottan tegyünk a massza tetejére)

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat jól elkeverjük, hogy homogénen összekeveredjenek. Majd hozzáütjük a két tojást, beletesszük az olvasztott margarint és habverővel folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá a tejet. Amikor összekeveredett a tészta és egy sűrű masszát kaptunk, akkor még kb.5 percig verjük, hogy jó habos legyen. Sütőpapírral bélelt formába öntjük a masszát, majd a tetejére rátesszük a gyümölcsöt tetszés szerint.