Ez egy igen kedvelt klasszikus édesség, amely könnyen gluténmentessé tehető. Az alapja darált dió ezért nem tartozik a legolcsóbb édességek közé, de picit töményebb is, mint a hagyományos kekszes verzió, így nem lehet belőle olyan sokat egyszerre megenni (bár ezt embere válogatja). Mindenestre isteni finom, az egyszer biztos!
Hozzávalók (kb. 25 db golyóhoz):
20 dkg darált dió, 5 csapott evőkanál cukor/édestőszer, 2 dkg natúr kakópor (ez lehet kicsit kevesebb is, attól függően ki mennyire szereti kesernyésen, vagy milyen erős a kakaó íze), 5 dkg olvasztott vaj/margarin, 10 dkg baracklekvár (én diabetikusat használtam), 1 teáskanál rumaroma (ez lehet több is, ízlés szerint kóstolás után még lehet bele tenni), 2 csapott evőkanál kókuszreszelék + kb. 2 marék kókuszreszelék a megformázáshoz/meghengergetéshez
Elkészítés:
A felsorolt hozzávalókat jól összedolgozzuk egy fakanállal, a masszából kis golyókat formálunk, majd kókuszreszelékben megforgatjuk. Legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljanak.
A golyók közepébe tehetünk akár egy darabka egész diót, vagy valamilyen aszalt gyümölcsöt is.