Egyszerűen gluténmentes!

Lisztmentes lepénykenyér

2014.09.17 21:23

Egy eredetileg Atkins kenyér receptet dolgoztam át.

Hozzávalók: 3 tojás, 75g laktózmentes túró, fél kávéskanál só, pici por édesítő (kb. fél kávéskanál), egy csipet szódabikarbóna, 2 evőkanál lenmagpehely

Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájával összekeverünk mindent, a fehérjét pedig nagyon kemény habbá verjük fel és a végén beleforgatjuk. Ebből a folyós masszából sütőpapíron kis halmokat csinálunk, amiből összesen 4 lesz (nagyon szétfolynak!). 150 fokon sütjük (nem légkeverésesen) amíg meg nem barnul (kb. 20 percig). Nagyon lapos, és lehet nem túl bizalomgerjesztő, de finom és egyáltalán nem rántotta ízű! Én margarinnal és szalámival ettem, no meg persze rengeteg zöldséggel! Mind elfogyott, úgyhogy arról nincs sajnos információm, hogy másnapra milyen az állaga. Viszont nagyon gyorsan el lehet készíteni, akár reggelire is frissen.

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t34.0-12/10637884_857190627632351_1491029464_n.jpg?oh=55b0cdc8f50011ea08eacc3107c1bbb1&oe=541CA49F&__gda__=1411167423_e3dd9ea9268e241c9a2094dc7d3c2cab