Egyszerűen gluténmentes!

Pikáns paradicsomos csirkemell

2015.01.03 14:15

Hozzávalók: 1kg csirkemellfilé, 1 nagy konzerv paradicsompüré + fél liter házi paradicsomlé (vagy 2 nagy konzerv püré), só, bazsalikom, oregánó, kakukkfű, majoránna, rozmaring, 4 gerezd fokhagyma, kevés olaj, édesítőszer (kb. 4 szem pötyi/nyírfacukor/folyékony édesítőszer…)

Elkészítés: A felaprított fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, éppen csak, hogy elkezdjen sercegni és megcsapjon az illata (Vigyázzunk mert hamar megég!!). Rátesszük a felkockázott csirkemellet, megsózzuk és készre pirítjuk (kb. fél óra alatt kész, nem kell lefedni). Közben elkészítjük a paradicsomszószt. A paradicsompürét és a paradicsomlét összekeverjük a felsorolt fűszerekkel (bazsalikom oregánó, majoránna, rozmaring, kakukkfű) Mindegyikből kb. 1 mokkáskanálnyit tegyünk a pürébe, kivéve a rozmaringot és a kakukkfüvet, ezekből kevesebb kell, mert nagyon intenzív az ízük.. Kóstoljuk meg a pürét és ízlés szerint tehetünk bele mindenből még, ha még kell (utólag is ízesíthető a készétel). Ha jól összekevertük a pürét a fűszerekkel rátesszük a készre sütött csirkére és összefőzzük egy kicsit. Amikor már forr, teszünk bele egy kis édesítőszert (ettől lesz pikáns). Ezt ízlés szerint kell adagolni, és 4 szem pötyit tettem bele. Aki édesebben szereti, az tehet bele többet is, de ezzel már ne főzzük az ételt, csak keverjük össze és le is lehet húzni a tűzről.

Én kevés rizzsel és sok salátával fogyasztottam. Ha valaki nem eszik rizst, akkor fogyaszthatja kizárólag salátával is, vagy magában egytálételként.