Ha már unjuk a húst krumplival vagy a krumplit hússal akkor itt egy ötlet, hogyan dobjuk fel az étkezésünket, ami valljuk be a mi esetünkben néha nehézséget okozhat...vagyis nekem szokott! :) De igyekszem mindig új dolgokat kitalálni, hogy ne legyen egyoldalú a táplálkozásom, hiszen annyi dolog van ami gluténmentes és nem készítettem eddig soha. Na most ez is egy ilyen étel. Enni már ugyan ettem ilyet, de én magam még sosem készítettem.
Hozzávalók: 1 nagy cukkíni, 1/2kg darált hús, 1 ngy fej vöröshagyma, darált pirospaprika, apróra vágott piros paprika: pl. télire sóban eltett piros (pritamin) paprika, de lehet friss is, kis ételízesítő (én a saját házi készítésű delikátunkat használtam), só
Elkészítés: A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd rátesszük a darált húst és a fűszereket. Töltünk rá egy kevés vizet és így sima pörköltet készítünk a darált húsból. Közben a cukkínit félbe vágjuk és kikaparjuk a magvas belsejét és megsózzuk. Ebbe a részbe fogjuk majd beletülteni az elkészült pörköltet. Ha ez kész akkor a tetejét megkenjük egy kicsi tejföllel, majd egy tepsiben, alufóliával lefedve sütjük kb. 1 órán át 200 fokon. Ha megpuhult a cukkíni, akkor reszelt sajttal megszórjuk a tetejét és addig sütjük (már fólia nélkül!) amíg a sajt jól meg nem pirul a tetején (ez kb. fél óra).