Én nagyon szeretem azokat az ételeket ami a "bele minden vackot" alapján készül. Sokszor használom fel a már sürgősen elfogyasztandó élelmiszereket a hűtőből ilyen formában. Emellett nagy előnye, hogy gyorsan elkészíthető. A zöldbabos virslis rizs is így készült és nagyon finom.
Hozzávalók:
Egy csomag gluténmentes virsli (4-5 db), darált pritamin paprika (helyette lehet friss apróra vágott pirospaprika is), 2-3 evőkanál olaj, egy nagyobb csésze rizs, 2,5 csésze víz, egy jó nagy csipet aprított petrezselyem, 1 teáskanál ételízesítő (én a saját házi készítésű delikátomat használtam, lásd. fényképgaléria), 1 csapott kisebb teáskanál só, 40 dkg zöldbab, kb. 10-15 dkg sajt ( a mennyiség és a fajta ízléstől függő, én laktózmentes edámit használtam, de bármilyen lehet),
Elkészítés:
Egy jénai tálba beleöntjük a csésze rizst és a zöldbabot (én fagyasztottat használtam és fagyasztva tettem bele), majd 2,5 csésze vízzel felöntjük. Hozzáteszünk egy teáskanál ételízesítőt, egy csipet aprított petrezselymet és 1 csapott kisebb teáskanál sót. majd fedő nélkül mikróban kb. 25 perc alatt, maximum fokozaton készre főzzök, közben néha megkeverjük (ha picit kemény marad sem baj, mert még ezt követően sütőbe tesszük). Amíg a rizs és a bab fő, felkarikázzuk a virslit és pritaminpaprikával olajon megpirítjuk (először a virslit süssük meg egy kicsit aztán tegyük csak rá a paprikát és süssük tovább, mert a paprika könnyen megég). Ha minden elkészült akkor a sült virslit hozzá keverjük a zöldbabos rizshez, a tetejére reszeljük a sajtot, majd előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt fedő nélkül megpirítjuk.